12088000_1168147086533335_5714784731531635116_nNezisková organizace Pomoc v nouzi, o.p.s. a sociální podnik ČoKy, o.p.s. připravily pro zájemce čtrnáct druhů ručně vyráběného vánočního cukroví s heslem: „Nesnášíme náhražky másla, čokolády a ořechů..“ Cukroví je možné objednávat do konce listopadu, cena je 330 korun za jeden kilogram. Druhy je možné si vybrat. Dražší jsou pouze nugátové oválky – 250 korun za 0,5 kg. Štoly stojí 85 korun za kus.

Kontakty pro objednání jsou: prodejny Kocábka – Kynšperk na Ohří, vedle drogerie Daniela Kabatnika, dílny ČoKy – Kynšperk nad Ohří, pod knihovnou, v pracovní době od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin, na mailu zakova@pomocvnouziops.cz a na telefonu 733 716 478. Zakoupení cukroví je chutný způsob, jak podpořit sociální činnost Pomoci v nouzi.

Přehled druhů:

Dortíčky – ořechové těsto s ořechovou nádivkou.
Kávové sultánky – ořechové sultánky jsme doplnili kávovým krémem.
Myslivecké knoflíky – dávají vyniknout vlašským ořechům.
Vanilkové rohlíčky – klasika, kterou netřeba představovat. My je vyrábíme z vlašských ořechů.
Perníčky – polomáčené v belgické čokoládě, nebo zdobené cukrovou polevou.
Křehké šlehačkové cukroví – na drobné zobání.
Nugátové oválky – z luxusního nugátu. Nugát je vyrábět pouze z lískových oříšků z Piemontské oblasti. Kromě oříšků je složen z kvalitního kakaa, kakaového másla, sušeného mléka a cukru. Zapomeňte na sojový nugát z obchodu! Přirozeně bezlepkové!
Laskonky – další letošní novinka. Kokosové mini trojúhelníčky s griliášovým krémem. Velmi sladké – velmi dobré. Bez lepku!
Banánky – linecké banánky. Jedno z nejoblíbenějších cukroví minulého roku.
Pracny – klasika.
Plněné ořechy – se žloutkovým krémem nebo s ořechovou nádivkou.
Vosí hnízda – naše nepečené cukroví.
Linecké slepované – připravovali jsme se na něj již v létě a vyrobili jsme si vlastní marmeládu.
Sandokanovy oči – náhražku čokolády z dob socialismu jsme „nahradili“ pravou belgickou čokoládou. Přirozeně bezlepkové!
Při objednávání si je potřeba promyslet i termín předání cukroví. Cukroví není třeba nechávat rozležet, díky máslu je křehké krátce po upečení.
20.11.2015 – určeno pro zahraniční objednávky, kde se cukroví mlsá celý prosinec.
4.12.2015 – ideální pro firemní akce a na Mikuláše.
18.12.2015 – pro všechny, co chtějí eliminovat riziko samovolného úbytku cukroví před 24.12.2015.