Členové sokolovského sboru církve adventistů a Společnosti Pohlazení Hanka a Roman Musichovi zvou na neděli 28. dubna mladé lidi od 12 let do Poděbrad. Uskuteční se tam kurz první pomoci s názvem „Záchrana pro život“. Akci pořádá sbor Církve adventistů s.d. v Poděbradech.

„V tomto důležitém a velice praktickém kurzu se naučíte, jak obstát v situaci, kdy musíte poskytnout první pomoc. Zdravotnická záchranná služba zcela jistě nepřijede na místo události do pěti minut, které bývají hraničním limitem mezi životem a smrtí. Vše si během kurzu budete prakticky zkoušet, budeme simulovat komplexní modelové situace a zjistíme, že moderní metody poskytování první pomoci, které vás naučíme, jsou mnohem jednodušší, než jste čekali a než vás možná učili ve škole,“ píšou organizátoři v pozvánce.

Vybavení účastníků je – oblečení, které je možné ušpinit, pití, zápisník + tužka, hygiena a oblečení na noc (pokud se bude na místě spát). Podle počtu přihlášených účastníků bude určen i způsob dopravy (vlakem, autobusem, autem) do Poděbrad a zpět, eventuálně i možnost přespání ze soboty 27.4. na neděli 28.4. v místě konání akce.

Přespání nejde zařídit ze dne na den, proto je třeba se přihlašovat nejpozději do 12.4.2024 smskou či telefonicky na 602975199.