V pátek 22.9. a v sobotu 23.9. představili zástupci sokolovského sboru a spolku Pohlazení – Hana a Tomáš Kábrtovi – na prvním tzv. Veletrhu evangelizace na území České a Slovenské republiky tři sokolovské projekty – PohlazeníTabitu a odpolední romské a nízkoprahové bohoslužby. Správní rada ASI-CS schválila již 28. června na svém letošním zasedání příspěvky všem třem projektům, a to v celkové výši 130 tisíc korun (60 tisíc Pohlazení, 40 tisíc Tabita a 30 tisíc misijní bohoslužby). Podmínkou pro získání schválených příspěvků však je, aby se tyto peníze vybraly. A to se podařilo! Na 16 projektů, které ASI-CS chce v roce 2024 podpořit, vybrali podnikatelé částku 1 640 725 korun, potřeba byla menší, a to 1 507 650 korun.

Letošní konference ASI-CS pořádána ve spolupráci s Církví adventistů sedmého dne byla trochu jiná. Cílem bylo přinést nové podněty pro evangelizaci a inspiraci ke službě lidem. Bohoslužba byla přenášena online a bylo možné se do ní zapojit virtuálně. Hlavním řečníkem byl kazatel Pavel Šimek. Samotné přenosy jsou v záznamu ke zhlédnutí zde: Veletrh evangelizace. 

Setkání ASI-CS se odehrávalo ve dvou úrovních. Ve Strážovicích u Kyjova se konal program s bohoslužbou a s představováním jen několika vybraných projektů. Mezi představovanými projekty přímo ve Strážovicích byl i sokolovský projekt misijních bohoslužeb, o kterém tam přijel v pátek 22.9. večer vyprávět Tomáš Kábrt. Druhý den večer byly připravené virtuální stánky všech projektů, kde jednotlivci či sbory měli možnost představit svou misijní činnost a kde si zájemci mohli v určitý čas popovídat s řešiteli daných projektů. Ve stánku Tabity a Pohlazení byla připravená si popovídat o těchto projektech Hana Kábrtová, ve stánku misijních bohoslužeb Tomáš Kábrt. Několik zájemců tuto možnost využilo.

Díky všem organizátorům veletrhu za jeho přípravu a uskutečnění, díky všem ochotným dárcům podpořit evangelizační činnosti v Česku i na Slovensku, především však díky Bohu za jeho lásku a milost.

Informace k projektům jednotlivců a sborů církve jsou nyní k dispozici v katalogu na stránkách Církve adventistů sedmého dne. V současné chvíli jich je tam 56, ale katalog bude průběžně doplňován a každý má tak možnost v něm představit i své evangelizační aktivity.