Dvakrát za rok mají podporovatelé dětí z Bangladéše možnost napsat dětem dopis. Děti chtějí vědět, jak se mají, jak žijí či co dělají jejich podporovatelé. Do 15. 2. 2019  je jim možné napsat dopis a zeptat se na to, co nás zajímá. Pár řádků děti potěší a motivuje ke studiu.
Dopisy je možné poslat buď poštou , adresa je ADRA, Markova 600, 158 00, Praha 5 – Jinonice, případně emailem na sarka.hejnakova@adra.cz. Dopisy mohou být anglicky, ale i česky. Pracovníci Adry rádi zajistí překlad. Na každý list dopisu je třeba uvést identifikační číslo dítěte a na obálku své jméno a příjmení.

Najde se někdo z dárců ze sokolovského sboru, kdo napíše dopisy? Za sokolovský sbor loni v srpnu napsala dopisy Hana Kábrtová, zde jsou: dopis Benedict Joy dopis Dipty Mrong dopis Lotě Pahan dopis Luxmi Rema. Sbor finančně podporuje 4 studenty:

  • sedmnáctiletého Joye Benedicta (AC-BASC-0818), který loni studoval již rok ve škole BASC v 11. ročníku. Studium zde končí ve 12. třídě získáním vyššího středního vzdělání (měl by tam být letos od ledna). Pokud bude Joy chtít, může studovat na vysoké škole. Ve škole se mu moc líbí. Pochvaluje si prostředí, kde se škola nachází, a přátelský přístup učitelů. Již se nechce stát lékařem, jak psal loni, ale nově by rád byl bankovním manažerem. Ve škole ho baví angličtina a fotbal. Za podporu ve studiích je moc vděčný.
  • jedenadvacetiletou Dipty Mrong (AC-MONO-0155), která měla loni ukončit studium v 10. ročníku ve škole v Monosapaře (nevíme, co s ní je letos od ledna). Ráda by byla zdravotní sestrou.
  • třináctiletou Luxmi Remu (AC-MOR-0029), která má ze všech podporovaných dětí nejlepší prospěch. Loni chodila do 5. třídy ve škole v Monosapaře (letos by měla být v šesté třídě). Ve svém dopise píše o vděčnosti a vlastní budoucnosti. Jediná ze čtyř dětí nemá rodiče a je tudíž sirotkem.
  • čtrnáctiletou Lotu Pahan – na fotce (AC-SAMS-0290), která  loni chodila do 7. třídy ve škole SAMS na severozápadě Bangladéše (letos by měla být v osmé třídě). V dopise popisuje, jak u nich vypadá školní rok. Je vidět, že ji studium moc baví.

 

Více informací o našich studentech je zde: Děti z Bangladéše