Šenvert, Kraslická 14
Recept na drůbeží polévku
Tajemství vynikající svatební polévky prozrazeno :-). Každý, kdo se zúčastnil svatební hostiny v neděli 24. září ve Staré hospodě v Šabině, nemohl najít slova chvály na výbornou polévku. Zde je recept od samotného kuchaře:
Polévka byla drůbeží z vývaru. Na vývar jsem použil dva velké krůtí krky, čtyři kuřecí skelety a dva velké prsní řízky. Dal jsem kořenovou zeleninu, nové koření, celý pepř a bobkový list, jednu velkou cibuli ve slupce a nať z petržele. Všechno jsem dal do studené vody, osolil a na dvojku jsem to pomalu nechal táhnout pět hodin. Potom jsem vyndal všechno maso a vývar jsem slil. Maso jsem obral. Do hrnce jsem na drobno nasekal čerstvou mrkev, petržel, celer a pórek. To všechno jsem na oleji osmahnul, zalil vývarem a přivedl k varu. Když se to vařilo, nasypal jsem obrané maso a ještě krátce povařil. Dochutil, vypnul a bylo hotovo. Nudle jako vložku jsem uvařil zvlášť. Bohuslav Zámečník