Šenvert, Kraslická 14
Pečená jablíčka podle Hološových
Na plech si připravíme pečící papír. Omytým malým jablíčkám odřízneme spodní část – bubáka (viz obrázek vpravo) a rozložíme je řezem dolů na připravený plech.
Při mírnějším ohni pečeme pomalu asi 30 – 40 minut. Jablíčka můžeme jíst teplá, ale vychladlá jsou ještě lahodnější.
Takto připravená jablíčka jsem poprvé v životě ochutnala na návštěvě u manželů Hološových a vřele je doporučuji všem jako rychlou, sladkou pochoutku pro zimní večery.
Ivana Chalupová
12 roků zpět
Malý zlepšováček – není sice moc zdravý, ale teď v zimě se to snese. Na každé jablíčko malý plátek másla a trochu třtinového cukru se špetkou skořice. Mňam. Dobrou chuť.