pomocKarlovarský sbor církve adventistů v Plzeňské ulici 49 pořádá finanční a materiální pomoc pro syrské uprchlíky do dopoledne soboty 31. října.  Odpoledne budou shromážděné věci přepraveny do Prahy. V neděli ráno pak odjíždí několik dobrovolníků (kazatelé, medik a dobrovolníci ADRY) na srbské hranice, na místo, kam tato pomoc směřuje. Výpravu vede kazatel sborů Karlovy Vary, Sokolov a Cheb Martin Lindtner. V tuto sobotu bude i v sokolovském sboru uskutečněna během polední přestávky finanční sbírka na nákup potřebných věcí přímo na hranicích. Pro více informací se obracejte na Alenu Novákovu 728536446, Milušku Malíkovou 777483237 a Martina Lindtnera 736541998.

Co je potřeba na místě: 

  • TEPLÉ DEKY

  • OBLEČENÍ

Potřeba je teplé oblečení a oblečení, které odolá dešti. Velmi užitečné je bavlněné spodní prádlo. Zejména kalhotky, trenky, slipy. Vše musí být samozřejmě z hygienických důvodů nové, nepoužité. Teplé, bavlněné ponožky.

  • OBUV

Ideálně jen ta, ve které lze trávit celý den v nepohodě, často v dešti a bahně.

  • ZAVAZADLA

Praktické jsou středně velké neponičené baťohy. Po baťozích je velká sháňka.

  • HYGIENICKÉ POTŘEBY

Vlhčené ubrousky jsou velmi užitečné. Snažte se vozit menší než “rodinná” balení. Každému totiž vždy dáte celé balení, a pokud je cokoliv velké, nikdo si to s sebou nevezme.

Zubní kartáčky v sadě se zubní pastou, mýdlo v plastové mýdelničce.

  • PRO DĚTI

Smysl má taky vozit potřeby pro péči o malé děti, zejména pleny, vlhčené ubrousky a dětské výživy – přesnídávky v plastovém obalu (výdej sklenic představuje bezpečnostní riziko kvůli střepům). Pokud chcete přivést Sunar, obraťte se nejprve na koordinátora v místě, bez jeho doporučení jej nevozte! (Neodborná distribuce Sunaru a podobných náhražek mléka v humanitárních krizích obecně představuje riziko. Může se stát, že matky přestanou být schopné kojit a v případě nedostupnosti těchto náhražek může být výživa jejich dětí velmi obtížná. V místě ale mohou pracovat NGO jako např. UNICEF, jejichž pracovníci mohou být schopni odbornou distribuci těchto potravin zprostředkovat.)